Рекламна агенция или Печатница

Home / Blog / Рекламна агенция или Печатница
Рекламна агенция или Печатница

     Наближава събитие, рекламна активност или просто имаме нужда от поредния рекламен материал за популяризиране на нов продукт или услуга. Свикнали сме да се обадим на рекламната ни агенция да подскажем какво горе-долу искаме, тя да ни предложи различни варианти, избираме си и след 5-10 работни дни имаме готов рекламен продукт.

     Чудесно, малко скъпо ни взимат, но е лесно!

    А един приятел си поръчва рекламните материали направо в печатница и му излизало доста по-евтино!

     Дали е така и какви са предимствата на единия и на другия вариант? Ще спестим ли наистина? Как да изберем и какво и колко ще ни струва? Нека разгледаме накратко двата вида ситуации какви предимства и недостатъци имат.

     Рекламна агенция:

*Може да си позволите да опишете горе-долу Вашите нужди и да разчитате, че те ще се заемат да предлагат варианти за изпълнение с приложени оферти за всеки от тях;

*Имат в екипа си дизайнер и предпечатар, който да предложи Визията и да я превърне във файл за печат, който да изпрати към печатница;

*Ще извършат цялата комуникация с печатницата и ще се погрижат и понесат отговорност за качеството и срока за изработка на продукта;

     Извод: До тук добре, изглежда лесно … но цената обикновено е доооста висока!

     Печатница (директен производител):

*Нужно е да опишете ТОЧНО какво желаете. Обикновено печатниците имат време само за бърза консултация и няма да Ви обърнат особено внимание, ако не знаете какво искате;

*Не винаги имат в екипа си дизайнер, който да предложи различни визии на материалите, които трудно сте описали на техен търговец. Обикновено предпочитат готов или полуготов файл за печат;

*Цялата комуникация ще трябва да мине през Вас – изпращане на коректно запитване, одобрение на файл и цена, отговори на възникнали в процеса казуси и проблеми, вземане на материалите от печатната база (често в покрайнините на града) и т.н.

     Извод: Изглежда трудно, но ще мина през това приключение – цената си заслужава!

     Като цяло идеален вариант няма. Едни хора предпочитат да не се занимават и да си платят малко по-високата цена и контрола да е изцяло в ръцете на Рекламна агенция. Други ще предпочетат да спестят средства, но да контролират процеса и да водят комуникация с производител – има длъжности, които включват в задълженията именно тази дейност.

     Това е решение, което се взима на база позиция на служителя в дадена фирма, на база минал опит, на усет, на разлика в цената между двата варианта и най-вече – според знанията на конкретния човек.

     Ако искате да имате знания и лесно да изберете най-добрия за Вас метод, разгледайте нашето обучение на тема „Как САМИ да поръчаме перфектния рекламен материал“ и изберете най-подходящата за Вас форма на обучение от предложените 3 варианта. Попълнете валиден имейл адрес в изскачащото меню или ни пишете на посочените контакти и с удоволствие ще Ви изпратим по-подробна информация за съдържанието и контекста на единственото в България обучение с идеална цел „Как САМИ да поръчаме перфектния рекламен материал“.

     Преминавайки нашето обучение, Вие ще придобиете знания, които впоследствие комбинирани с практика, ще се превърнат в лични умения и ще повишат Вашата квалификация. А именно:

  • Ще знаете имената и визията на най-разпространените и модерни изделия;
  • Ще познавате материалите, от които могат да бъдат изработени;
  • Ще знаете какво е печатен файл и какви са изскванията за него;
  • Ще се запознаете на достъпен език с основните процеси в съвременната полиграфия;
  • Ще може да ги видите в реални производствени условия директно от „кухнята“;
  • Ще получите конкретни препоръки и контакти на хора и фирми, към които може да се обърнете за различни Ваши проекти;
  • Ще споделим прийоми и тънкости от практиката за получаване на най-добра цена, без това да повлияе на желаното качество;

     Всичко това ще повиши увереността във възможностите Ви и с лекота ще можете да комуникирате с директни производители на рекламни изделия и да ги получите наистина на най-добра цена и без излишни нерви.

     Дано сме Ви били полезни и независимо от чувствата, които е породила тази статия у Вас, може да ни оставите Вашия личен коментар в предвидената под статията форма.

     Успех!

One thought on “Рекламна агенция или Печатница

  1. По-добре директно от печатница, достатъчно адекватни са на днешно време!

Leave a Reply