Знанието

Home / Blog / Знанието
Знанието

     Ааа, за знанието ли питате?! Да, то е нещо велико и с това всеки ще се съгласи. Но дали винаги е така, универсална ли е тази истина? Да, винаги е така и така ще бъде. Но важното е да сме наясно в каква степен и кога знанието може да ни бъде от полза. Разбира се, това е строго индивидуално и зависи от различни фактори.

    Всички ние сме ходили на училище и след това в университет, където знанието направо ни залива, дори се опитва да ни удави. Много хора искат още и още, посещават курсове, четат книги, гледат научно-популярни филми, попиват знанието от всевъзможни източници. Едни запомнят малко, а други, по-паметливи, поемат повече информация. Въпреки голямото ни желание и мотивация да научим много, в повечето случаи, голяма част от знанието остава някъде там, дълбоко скрито в папките на нашия мозък. Ние просто не го използваме. Попили сме го с идеята, че някой ден ще ни потрябва, но този ден така и не идва.

     Логиката е същата, както с изучаването на чужд език. Изучаваме в училище усилено немски и съвсем малко английски език, едновременно ходим на допълнителен курс, четем немска литература и т.н. До тук добре. Завършваме университет, един приятел ни предлага работа и хоп … оказва се, че там основоно се работи с англоговорящи клиенти например. Съответно не се налага да ползваме научения немски и малко по малко това знание започва да избледнява.

      Така е с всяко научено нещо. Не го ли пробваме, използваме, прилагаме в ежедневието си, то бавно си отива и остава единствено някаква не много здрава основа. Тя ни дава възможност да споменем нещо по темата, донякъде да разсъждаваме по нея, но няма как да дадем съвет или да ползваме това знание за различни цели, поради липсата на личен опит.

      Изписахме всичко до тук, за да направим един извод, който може би няма да чуете за пръв и последен път. Но колкото повече той се визуализира пред нас по различни канали, толкова повече ще го приемем за истина и ще придобие реална стойност. Бихме могли да пестим времето си като го инвестираме само за нови знания, които наистина биха ни били от полза сега, в този конкретен момент от живота ни. Точно тогава ще имаме мотивацията да ги тестваме в реални условия от ежедневието ни. И правейки това с нужния фокус, тези знания постепенно ще се превърнат в умения и ще ни донесат реални ползи за доближаване към нашите цели. Колкото повече знания и съответно умения, превърнем в естествени наши навици, толкова по-велики можем да наречем тези знания. Защото те сами по себе си не биха имали същата огрооомна стойност.

    Погледната от срещуположната страна, тази истина можем да формулираме и по друг начин. Би звучала малко по-грубо, но все толкова вярно, а именно:

    Времето за придобиване на всяко неизползвано в практиката ново знание – е изгубено време! Не прекалявайте с попиването на прекалено много знания за къс период от време. Правете го постепенно, целенасочено и планирано, за да имате възможност да тествате, прилагате и да се наслдите на всяко ново придобито знание. Не го оставяйте някъде там скрито, неизползвано и безполезно. По този начин, то ще има своята най-голяма стойност.

    Относно нашето обучение на тема „Как САМИ да поръчаме перфектния рекламен материал“, ние препоръчваме да бъдете сигурни, че това е знанието, което Ви е нужно да придобиете точно сега, в този момент. След като сте убедени в това, пристъпете към следващата стъпка – избор на най-подходящата за Вас форма на обучение от предложените 3 варианта. Попълнете валиден имейл адрес в изскачащото меню или ни пишете на посочените контакти и с удоволствие ще Ви изпратим по-подробна информация за съдържанието и контекста на единственото в България обучение с идеална цел „Как САМИ да поръчаме перфектния рекламен материал“.

     Успех от нас и до нови срещи!

Leave a Reply