За Принтоматика

Home / Blog / За Принтоматика
За Принтоматика

    Казвам се Иван Кузманов и съм специалист с 16 годишен опит в полиграфията. Основател съм на Printomatika.com, сайт за консултации, обучение и споделяне на добрите практики в печатните технологии, поръчките на рекламни материали и комуникация с рекламни агенции и печатници.

     Идеята се зароди след като забелязах и осъзнах трудностите, които срещат много хора, работещи в сферата на маркетинга, рекламата, брандинга, PR-a и т.н. На тях често се налага да комуникират с рекламни агенции и печатници без да имат теоретичната подготовка за това. И се започва едно трупане на знания и опит в движение, което не че е лошо и не се случва на всеки, но понякога отнема наистина много време и дори може да излезе солено.

     Друго, което установих е, че полиграфията се оказа доста подценявана професия. Често хората не си представят какво точно представлява тя. Смятат, че отпечатването на рекламни изделия е кратък процес и наподобява отпечатването на бланка на офисен принтер – написваш нещо, слагаш една картинка, лого за разкош, CTR+P и готово.

      Полиграфията е множество от процеси, някои от които са доста сложни, изискват богат опит, много знания, доста логика, математика и сръчност. Бумът на технологиите през последните 20-25 години не подмина и тази професия. На днешно време много от основните процеси се споменават само, когато се разказват стари истории. Естествено това подобри качеството на печат и изработка. Намали се количеството ръчен труд, хигиенните условия и вредните емисии влязоха в норми и се предоставиха възможности за нови видове изделия, чрез различни конвенционални, дигитални технологии и иновативни материали. Да не говорим за възможностите за направа на файлове и тяхното съхраняване и изпращане през интернет.

    Именно познаването на процесите, материалите, технологиите и изделията в съвременната полиграфия би спестило наистина много нерви, усилия и разходи на колегите, които тепърва се налага да навлязат в бранша и имат желанието да бъдат успешни. Това е и главното, което мотивира мен и екипа да създадем този сайт изцяло в услуга на бъдещите ни колеги.

     Разгледайте нашите статии, прочетете тези, които Ви грабват вниманието в този момент, тествайте всяко ново знание и тогава преминете към още четене.

     Вижте повече информация и за нашите услуги и обучение. Ако имате нужда запишете се, преминете подходящ курс на обучение и се наслаждавайте на новите си възможности и умения във Вашата ежедневна работа.

     Ние от Принтоматика ще сме близо до Вас и с готовност да съдействаме при решаването на различни казуси и възникнали проблеми по време на Ваши рекламни активности и неизбежна комуникация с рекламни агенции и печатници. Може да се свържете с нас като ни пишете, чрез формата по-долу или на посочените в началната страница контакти. Харесайте ни и във Facebook за още полезна и интересна информация относно нашата дейност и полиграфията в България.

Leave a Reply